У Харкові відкрили меморіальну дошку на честь загиблих на Майдані та у теракті 2015 року

У Харкові відкрили меморіальну дошку на честь загиблих на Майдані та у теракті 2015 року

Про це повідомляє пресслужба Харківської облдержадміністрації .

У Харкові на фасаді храму Іоана Богослова встановили меморіальну дошку на честь трьох Героїв Небесної Сотні і загиблих внаслідок теракту біля Палацу спорту в 2015 році.

На дошці вибито імена трьох харків’ян – Героїв Небесної сотні - Владислава Зубенка, Євгена Котляра та Юрія Паращука та імена загиблих у теракті біля Палацу спорту під час маршу Єдності 22 лютого 2015 року Данила Дідіка, Миколи Мельничука, Вадима Рибальченка та Ігоря Толмачова.

«Пам'ять про наших героїв є надзвичайно важливою. Потрібно, щоб ми та наступні покоління знали, якою ціною здобувалися незалежність та свобода. Також сьогодні важливо, щоб українці єдналися, гуртувалися навколо єдиної церкви, навколо єдиної держави», - сказав заступник голови ОДА Михайло Черняк.

Присутній на відкритті предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський та всієї України Епіфаній, який перебуває на Харківщині з дводенною поїздкою, освятив меморіальну дошку.

В ОДА зазначили, що одним із ініціаторів розміщення пам’ятної дошки на фасаді храму став Український інститут національної пам’яті.

«Це дуже знаково, адже саме сюди ми приходимо раз на місяць, щочетверга, помолитися за загиблих героїв, які полягли на фронті російсько-української війни. Тепер ми можемо згадати загиблих Героїв Небесної Сотні - такий меморіал є надзвичайно важливим для того, щоб ми пам’ятали тих, хто віддав своє життя за незалежність України», - сказала начальниця північно-східного відділу Інституту Марія Тахтаулова.