Біля Авдіївки поранені восьмеро українських воїнів

Біля Авдіївки поранені восьмеро українських воїнів

Під час обстрілу Авдіївки 28 серпня поранені восьмеро українських військовослужбовців.

Про це у Телеграмі повідомляє Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі.

"Під час сьогоднішнього обстрілу району Авдіївки та самого міста, поранені та отримали бойові травми вісім українських військовослужбовців. В ході обстрілу противник застосовував міномети та артилерію калібром 120 і 122 мм відповідно, що заборонено Мінськими угодами", - йдеться у повідомленні.

На вимоги припинити вогонь противник не реагував.

Адекватну відповідь на обстріли надали ЗСУ.

"Завданням противника є спровокувати нас на НЕ-адекватну відповідь, а потім на своєму вищому рівні заявити про «... агресивні дії України» і створити напругу, в ідеалі - зірвати відповідні переговори Президента України з президентом США про подальші шляхи врегулювання конфлікту, в тому числі - на тему участі США в такому врегулюванні", - зазначили у ТКГ.

По лінії ТКГ і МЗС відповідні ноти направлені до ОБСЄ.

"Скликання позачергового засідання Підгрупи з безпеки не планується, оскільки ми очікуємо цілком передбачувану відповідь РФ у вигляді слова «ні», вже отриману нами двічі за минулі тижні, коли ми вимагали такого засідання у відповідь на загибель і поранення наших військовослужбовців", - прокоментували у ТКГ.

В Українській делегації також попередили громадян України, що на тлі та під час візиту Президента Володимира Зеленського до США, бойова активність з боку противника може бути збільшена додатково, і до цього потрібно бути ситуативно і морально готовими.

"Українська делегація нагадує російським окупантам, що угода про припинення вогню від 22 липня 2020 року, передбачає (згідно з пунктом «е») дозвіл на відкриття вогню у відповідь", - наголосили у ТКГ.

Нагадаємо, сьогодні, 28 серпня, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл цивільної інфраструктури Авдіївки, постраждалих серед місцевого населення немає.