Голова ОБСЄ Лінде відвідає Україну 13-15 червня

Голова ОБСЄ Лінде відвідає Україну 13-15 червня

Діюча голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде відвідає Україну з робочим візитом 13-15 червня.

"Це буде вже другий візит Анн Лінде до нашої держави з початку Шведського головування в ОБСЄ, що підтверджує пріоритетну увагу Швеції до питання припинення збройної агресії Російської Федерації проти України", - повідомила пресслужба МЗС України.

Ключовими темами переговорів очільника МЗС України Дмитра Кулеби та Анн Лінде стануть безпекова ситуація на тимчасово окупованих територіях України, зусилля з політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, свобода судноплавства в Азовському та Чорному морях.

Міністри приділять окрему увагу крокам задля розвитку політичного діалогу України та Швеції, збільшення обсягів торгівлі та інвестицій, зміцнення взаємодії в міжнародних організаціях, активізації співпраці в культурній та гуманітарній сферах.

Діюча голова ОБСЄ відвідає разом з керівництвом МЗС України зону проведення Операції об’єднаних сил, де особисто ознайомиться із діяльністю СММ ОБСЄ в Україні та наслідками збройної агресії РФ, особливостями пересування морських суден у Чорному та Азовському морях.

15 червня Кулеба та Лінде проведуть спільну пресконференцію.