Кабмін запустив роботу Бюро економічної безпеки

Кабмін запустив роботу Бюро економічної безпеки

Про це інформує пресслужба Кабміну.

Пресслужба Кабміну повідомила, що Бюро економічної безпеки протидіятиме правопорушенням, які посягають на функціонування економіки України. Закон про запровадження діяльності БЕБ Верховна Рада ухвалила ще 17 листопада.

Документ передбачає відповідальність службовців Бюро економічної безпеки за правопорушення. Регламентуватимуть це відповідні дисциплінарні статути.

Окрім того, у законі мовиться про адміністративну відповідальність за незаконне використання найменування та ознак належності до БЕБ.

Ще одна зміна – збільшення штрафу за ухилення від сплати податків, зборів, платежів. Сума становитиме від 85 до 119 тисяч гривень.

Також документ закріплює повноваження для здійснення оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування кримінальних правопорушень.

Напередодні повідомлялося, що центральний апарат БЕБ сформовано лише на 30% від граничної кадрової чисельності. Це дає можливість запустити аналітичну та правоохоронну функції.

Проте органу поки що не виділили спеціально обладнані приміщення та будівлі, що може призвести до затягування передачі кримінальних проваджень до ВЕБ від правоохоронців, які втрачають функції розслідування економічних правопорушень, заявляли у Бюро.