Офіс генпрокурора просить суд арештувати ексміністра Рудьковського

Офіс генпрокурора просить суд арештувати ексміністра Рудьковського

Офіс генпрокурора направив до Печерського райсуду столиці клопотання про зміну запобіжного заходу з нічного домашнього арешту на тримання під вартою колишньому міністру транспорту і екснардепу Миколі Рудьковському.

Про це повідомив Укрінформ .

“Прокурор Офісу генпрокурора подав до суду клопотання про зміну запобіжного заходу з нічного домашнього арешту на тримання під вартою колишньому народному депутату, підозрюваному у викраденні та катуванні екскерівника приватної газовидобувної компанії”, - зазначили у прокуратурі.

У ОГП додали, що ухвалили змінити запобіжний захід Рудьковському, оскільки він порушив умови дозволу прокурора на виїзд за кордон виключно до міста Відень Республіки Австрія з метою отримання медичної допомоги.

Порушення було встановлено за результатом перевірки відомостей ЗМІ про те, що його помітили на території Князівства Монако, уточнили в прокуратурі.

11 серпня ЗМІ повідомили, що Рудьковський замість лікування в Австрії перебуває в Монако.

У ОГП пообіцяли перевірити цю інформацію і, в разі підтвердження, ініціювати посилення йому запобіжного заходу.

7 липня Печерський райсуд столиці змінив Рудьковському запобіжний захід з тримання під вартою на нічний домашній арешт.

3 березня 2021 року Рудьковському повідомили про підозру у викраденні колишнього керівника ПрАТ «Нафтогазвидобування» Олега Семінського, який нині є народним депутатом від партії «Слуга народу».

Пізніше суд йому обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, на початку 2012 року керівника газовидобувної компанії викрали і більше трьох років утримували в нелюдських умовах, систематично катували та вимагали від нього і його родичів сплатити неіснуючий борг у сумі 200 млн дол.

Розслідуванням встановлено, що організатором злочинів є його колишній бізнес-партнер Р., народний депутат кількох скликань, який за часів Януковича був міністром транспорту та зв’язку України.