Польська державна компанія увійшла на український ринок газовидобування

Польська державна компанія увійшла на український ринок газовидобування

Про це повідомляється в пресрелізі компанії PGNiG.

Нафтогазова компанія PGNiG (Польща) та американська компанія ЕРУ Менеджмент Сервісез підписали угоду, яка передбачає купівлю польською компанією контрольного пакета акцій української дочки ЕРУ – Карпатгазвидобування, єдиного власника спеціального дозволу на видобування на Библівській площі у Львівській області.

Карпатгазвидобування має спеціальний дозвіл на розвідку та видобуток вуглеводнів у західній частині Львівської області, що прилягає до польського кордону. З точки зору геології ця територія є аналогом Перемишля, найбільшого в Польщі родовища природного газу, яке PGNiG експлуатує вже понад 60 років. Її привабливість та потенціал були підтверджені попереднім аналізом геологічних та геофізичних даних компанії PGNiG, відзначили в компанії.

В результаті угоди PGNiG має придбати частку розміром 85% у ТОВ "Карпатгазвидобування". Відповідно до узгодженого між партнерами графіка виконання робіт у межах спеціального дозволу підготовчі роботи щодо початку буріння геологорозвідувальної свердловини повинні бути завершені до кінця 2021 року. 

Буріння свердловини заплановано на другу половину 2022 року, після чого відбудуться випробування пластів. Якщо будуть отримані позитивні результати випробувань, свердловина буде приєднана до української газової мережі та введена в експлуатацію в 2023 році. 

Власники Карпатгазвидобування також планують провести додаткові геофізичні дослідження ліцензійної площі, аби допомогти спроєктувати подальші свердловини.

"Підписана сьогодні угода є продовженням стратегії PGNiG щодо розширення своєї діяльності на зовнішніх ринках, та частиною зусиль компанії з диверсифікації джерел та напрямків постачання природного газу. Ми вважаємо, що всі ці кроки допоможуть зміцнити енергетичну безпеку не лише Польщі та України, а й усіх країн Ініціативи Трьох Морів", – сказав Павло Маєвський, президент Правління PGNiG.