Чубаров: Не спокушайте свою долю

Чубаров: Не спокушайте свою долю

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров негативно відреагував на пропозицію Леоніда Кравчука провести всеукраїнський референдум з питань що стосуються окупованих територій Донбасу і Криму.

На своїй сторінці у фейсбуці він написав:

"…Все голосніше в Україні  голоси тих, хто не миттям, так катанням хочуть поступитися українськими територіями, тимчасово окупованими РФ, на користь країні – агресорові.
Щоб заплутати українців, вивертаються в мотиваціях ... Мовляв, як народ підтвердить на референдумі, що він за цілісну, незалежну Україну з поверненням їй вже окупованих територій, ось тоді держава і розробить спосіб повернення.
Особливо бридко чути такі капосні міркування від політиків, які уповноважені державою вести переговори з представниками країни агресора.
Нагадаю, що у лютому - березні 2014 року жителі Криму зазнали на собі руйнівні наслідки десятиліть інфільтрації російських спецслужб в усі владні органи Української держави, в тому числі і перш за все в ті, які мали захистити суверенітет і територіальну цілісність України, забезпечити її економічну та інформаційну безпеку.
Кримськотатарський народ, а поруч з ним тисячі етнічних українців, залишених один на один з російськими військами, що вторглися на півострів, відкрито та масово виступили з протестами проти окупації Криму Російською Федерацією.  Але лише їх зусиллями неможливо було зупинити російську окупацію.
Однак тепер виявляється, що і РФ не зможе нескінченно довго утримувати Крим. Москві треба або йти з Криму або змусити Київ погодитися на "добровільну" втрату частини своєї території. Ось тут знову і знадобився Леонід Макарович ...
Є ще одна обставина, найголовніша.
Я про неї пишу на завершення своєї ремарки в надії, що вона запам'ятається любителям вершити долю Криму як якимось своїм майном.
Крим є невід'ємною частиною Української держави і батьківщиною кримськотатарського народу. Тому, не  спокушайте свою долю, любителі гешефтів за рахунок України з Кримом, прав українського і кримськотатарського народів".