“Укрзалізниця” розпочне конкурсний відбір нового голови правління

“Укрзалізниця” розпочне конкурсний відбір нового голови правління

Наглядова рада АТ “Укрзалізниця” розпочне найближчим часом конкурсний відбір нового голови правління компанії.

Про це йдеться в офіційній заяві Наглядової ради УЗ у фейсбуці.

“Відповідальний за фінанси член правління Іван Юрик керуватиме Товариством у проміжний період задля забезпечення фінансової та операційної стабільності Укрзалізниці. Найближчим часом Наглядова рада розпочне конкурсний відбір нового голови правління”, - йдеться у заяві.

Наголошується також, що рішення щодо пропозиції звільнити Володимира Жмака з посади голови правління ухвалене Наглядовою радою в інтересах Товариства.

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень голови правління акціонерного товариства "Українська залізниця" Володимира Жмака. Уряд також ухвалив рішення про тимчасове покладення обов'язків голови правління Укрзалізниці на Івана Юрика (член правління Укрзалізниці).

5 березня у Фейсбуці народний депутат Юлія Гришина повідомила, що Тимчасова слідча комісія з питань перевірки та оцінки стану УЗ ухвалила рішення "звернутися до Прем’єр-міністра, міністра інфраструктури, Наглядової ради УЗ щодо питання їхньої оцінки компетентності нинішнього правління компанії".

Вона додала, що на наступному засіданні ТСК заслухає правління УЗ щодо ситуації, яка склалася.

За словами Гришиної, у травні минулого року ревізія Укрзалізниці виявила порушень майже на 12 млрд гривень. Депутат зауважила, що до неї надійшло понад 20 звернень від окремих працівників та цілих колективів УЗ, які скаржаться на грубі порушення трудового законодавства, розтрати, привласнення та нецільове використання ресурсів підприємства.

На той час голова правління Укрзалізниці Володимир Жмак, коментуючи це засідання ТСК, висловлював сподівання, що ініційоване комісією питання розгляду компетенції правління компанії є непорозумінням.

ТСК була створена у Верховній Раді 27 січня. Її головою обрали народного депутата Юлію Гришину (фракція партії "Слуга народу"), заступником - члена фракції "Опозиційна платформа - За життя" Федора Христенка. До складу комісії також увійшли народні депутати з фракцій "Слуги народу", "Батьківщини" та груп "Партія "За майбутнє" і "Довіра".