Венедіктова про справу розстрілів на Інститутській

У 2020 році за процесуального керівництва прокурорів повідомлено про підозру у справах Майдану 42 особам, що втричі більше, ніж у 2019 році, серед них 24 працівники органів внутрішніх справ, троє прокурорів, п‘ятеро суддів, десятеро цивільних осіб.

Генпрокурор повідомила, що спеціальне досудове розслідування тепер здійснюється відносно 10 колишніх співробітників полку «Беркут», які підозрюються у вчиненні 20 лютого 2014 року умисних вбивств 48 осіб та замахів на умисні вбивства 80 осіб, терористичного акту та інших злочинів.

За словами Венедіктової, заочне слідство дозволено стосовно колишніх голови СБУ та його першого заступника – керівника Антитерористичного центру при СБУ, міністра оборони, міністра внутрішніх справ та його заступника, командувача внутрішніх військ МВС та інших, що підозрюються в організації у складі злочинного угруповання з 18 по 20 лютого 2014 року незаконного перешкоджання проведенню мітингів, перевищенні влади та службових повноважень, умисних вбивств 62 осіб та замахів на умисні вбивства 80 осіб, умисного завдання тяжких тілесних ушкоджень 92 особам, терористичного акту, а також дезертирства.

У 2020 році у справах Майдану прокурорами отримано дозвіл суду на заочний судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням «беркутівця» у перевищені влади та службових повноважень під час подій 1 грудня 2013 року на вулиці Банковій у м. Києві.

Підтримання публічного обвинувачення прокурори Офісу Генерального прокурора наразі забезпечують у 95 судових справах Майдану за обвинуваченням 195 осіб, додала Венедіктова