День захисту від Сонця, або Як «користуватись» сонцем правильно

День захисту від Сонця, або Як «користуватись» сонцем правильно

27 травня — День захисту від Сонця. Цей день був обраний для того, аби привернути увагу до захисту від сонячних променів, які мають згубний вплив на здоров’я людини.

Ультрафіолетове випромінювання негативно впливає як на зовнішній вигляд шкіри — пігментні плями, висипання, фотостаріння — так і провокує смертельні захворювання, такі як рак шкіри.

Влітку ми багато часу проводимо на сонці, але часто забуваємо про небезпеку сонячних опіків і теплового удару. Особливу увагу під час спеки необхідно приділяти дітям, оскільки через недосконалість терморегуляції саме організм дитини є найбільш вразливим до впливу високої температури.


Як «користуватись» сонцем правильно

Сонячні години. Лікарі кажуть, що засмагати з 10 до 16 години небезпечно. Тому, намагайтесь в ці години якомога менше знаходитись на сонці. Особливо, в обідню пору. Приймати сонячні ванни можна не більше 2-3 годин у день. Але шкіру до цього потрібно привчати поступово. З кожним днем можна збільшувати тривалість перебування під сонцем, починаючи від 20 хвилин.

Використання сонцезахисних засобів. Напевно, літери SPF відомі кожному, хто користується косметологічними засобами. Абревіатуру можна розшифрувати, як «Sun Protective Factor» – «сонцезахисний фактор». Зазвичай після цих трьох літер виробники вказують цифру. Цією цифрою позначають рівень захисту. Для кожної шкіри існують свої номери.

Сонцезахисний одяг. Якщо так трапилось, що ви не можете заховатись від сонця у небезпечні години, то вдягайте такий одяг, що закриває тіло. Також не нехтуйте капелюхами та сонцезахисними окулярами. Проте їх потрібно підбирати дуже прискіпливо. Капелюх повинен бути із широкими полями, щоб захистити не тільки голову, а й обличчя. Окуляри ж повинні вберегти від впливу сонця не лише око, а й шкіру навколо нього.

Тінь. У тіні теж можна засмагнути та "спектися". Вона не захищає від ультрафіолетового випромінювання повністю. Парасоля, дерево та будь-яке інше накриття не врятують вас повністю.