Леви, що мерзли в Україні, врятовані з неволі і насолоджуються сонцем у новому домі в Африці

Леви, що мерзли в Україні, врятовані з неволі  і насолоджуються сонцем у новому домі в Африці

"Сім левів вперше насолоджуються свободою в Африці після їх порятунку з прохолодної України, де їх виростили в полоні. Зараз котячі почуваються фантастично", - пише британське видання The Mirror .

Немає нічого приємнішого за вилежування на сонці - особливо, коли ти роками мерзнеш в лапи.

Сім левів вперше насолоджуються свободою в Африці після врятування з прохолодної України, де їх виростили в неволі.

Деякі провели до семи років в умовах тісної клітки,  їх демонстрували в зоопарках та цирках.

Це було до тих пір, поки благодійні «Воїни дикої природи» ("Warriors of Wildlife" , далі WoW - ред.) не об’єдналися з Qatar Airways Cargo, щоб перевезти їх на 9 000 миль (14484,096 км - ред.)  до Південної Африки.

Зараз котячі відчувають себе фантастично, оскільки вони можуть вільно пересуватися і відчувати сонце на спині в природному середовищі.

Великі коти провели 85 годин у ящиках, якими літали зі столиці України Києва до Дохи в Катарі, а потім до Йоганнесбурга (Аеропорт Тамбо).

Левиці Нала, 14 місяців, чотирирічна Джой та дворічна Акера, подорожували разом із чотирма левами семирічним Сесілом, чотирирічним Ксандою,  та Алексом з Цезарем, обом по 14 місяців.

Лайонел Де Ланге, засновник WoW, сказав, що два роки збирали кошти на неймовірну поїздку, і вона  відбулася після отримання віз та усіх документів для левів.

Він сказав: “Репатріація диких тварин - головне завдання, особливо на такій великій відстані.

«Але ми змогли розраховувати на команди Qatar Airways Cargo, які на 100% підтримують нас, і роботу, яку ми виконуємо.

“Вони зіграли важливу роль. Без них ці сім левів все ще перебували б у неволі в жорстоких умовах ".

Власний заповідник "Воїни дикої природи" в Сімбонга, Східна Капська провінція, тепер буде домівкою Акери та Нали, а також братів Цезаря та Алекса, а інші леви вирушають до заповідника в іншому районі Південної Африки.

Партнерка Лайонела, Аня Масіяч працювала над тим, щоб забезпечити звільнення левів  з Україні. Наразі WoW звільнили з неволі понад 20 левів, а також звільнили ведмедів з неволі.

Авіакомпанія Катар заявила, що на вимогу органів охорони дикої природи за допомогою ініціативи Qatar Airways Cargo "Rewild the Planet" авіакомпанії Qatar Airways перевезли тварин назад у природне середовище.

Також з групою літав авіаційний влогер Сем Чуй, який фіксував подорож за допомогою фото- і відеозйомки.

Сем сказав: "Я вперше бачу, як диких тварин, таких як леви, перевозять на літаку. Такі операції відбуваються вкрай рідко, а я маю честь і можливість задокументувати цю подорож".

Джерело The Mirror Lions rescued from captivity in freezing Ukraine enjoy sun in new home in Africa