Автомобільні гонки на місяці можливі раніше, ніж ми думаємо

Автомобільні гонки на місяці можливі раніше, ніж ми думаємо

Щойно ракета Falcon 9 взлетіла у космос, як SpaceX приголомшують світ черговим амбітним проєктом: автомобільні гонки на Місяці!

У 2021 році ракета Falcon 9 доставить на Місяць дві машинки вагою по три кілограми, якими керуватимуть дистанційно з центру SpaceX.Планують, що гонка відбудеться навколо піщаних дюн Oceanus Procellarum - масивної рівнини на видимій стороні Місяця.

Гонку організовує мультимедійна й освітня компанія Moon Mark, яка співпрацює з Intuitive Machines, приватною космічною фірмою. 

Машини розроблятимуть шість команд школярів старших шкіл США. Найкращі дві команди отримають унікальну можливість керувати автомобілями на Місяці.

Представник Moon Mark Тод Уоллах сказав, що команди матимуть майже миттєве зображення з Місяця, телеметрію та контроль над своїми машинами.  

Відомий дизайнер трас для Формули 1 Герман Тільке розроблятиме трасу для Місяця. 

Один із дизайнерів автомобілів Френк Стефенсон сказав, що “SpaceX вивчили поверхню Місяця, її сканували вже стільки, що інформації для створення траси предостатньо”. 

Перед командами розробників стають по-справжньому унікальні виклики: від пилюки, яка може потрапити на електроніку, до різниці у гравітації.

“Акцент на фільтрацію пилу, вагу та стабільність машин в нашому проєкті грає більшу роль, ніж у земних аналогів”, - зауважив Стефенсон і додав, що подивитися, як машини повертатимуться у гонку після будь-якого підстрибування, буде дуже цікаво.

Джерело: Futurism  SpaceX Will Launch Remote Controlled Racecars to Lunar Surface Автор: Віктор Тангерманн